tiistai 22. maaliskuuta 2016

Totisesti kierrättämällä tehty penkin istuinpehmuste *


Meillä on ollut ulkona jo muutaman vuoden valkoinen penkki, johon en ole löytänyt oikean kokoista istuinpehmustetta. Muovinsulatuskurssilla sen sitten yhtäkkiä keksin; teen pehmusteen Novitan jättimäisestä muovipussista, jossa raahasin kotiin viime syksynä  suuren kasan lankoja Tampereen käsityömessuilta.

Koiramme Sisu näyttää olevan sitä mieltä, että pehmuste on ainakin koiran kestävä. Saa nähdä miten sietää kesällä aurinkoa, koska pihamme on aika paahteinen. Penkki on onneksi suurimman osan päivästä varjossa ja suojassa suurimmalta sateelta. Valkoisen pehmusteen ei kuitenkaan luulisi kuumuvan ihan niin paljon auringossa, kuin muun värisen.




Pehmusteen päälypuoli on jätesäkin päälle sulatettua muovipussia ja alapuoli pelkästään sulatettua, harmaata, lähes läpinäkyvää jätesäkkiä. Ompelin näistä kahdesta noin 40 cm x 106 cm kokoisen pussin, ikään kuin tyynyliinan.




Pussin sisällä on toki pehmustetta. Töistä olen kerännyt kuplamuovipusseja, jotka on päällystetty foliolla. Niitä käytetään tulostimien mustekasettien kuljetussuojina. En ole raaskinut heittää pois ja nyt keksin niille käyttöä.




Teippasin kaksi kuplamuovipussia yhteen ja sujautin ompelmani pussin sisälle. Hieman jouduin kuplapusseja saksilla kaventemaan.






Samalla idealla voisi ommella vaikkapa pieniä istuinsuojia nuotiolle retkelle mukaan. Jos ei jaksa muovia sulattaa, voi käyttää jotakin kivaa kangasta. Mitään ei siis kannata heittää pois, ei mustekasettien suojiakaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti