sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Muovipussien keräilystä ompeluksiin *


Mennyt toukokuu oli hyvin kiireinen joka elämän saralla. Käsitöitä en oikein ehtinyt tekemään, lukuun ottamatta monia keskeneräisiä neulomuksia. Pieni puutarhammekin vaati saksimista ja harventamista. Vaatisi kyllä edelleenkin, mutta kylmä sää ei innosta puutarhuria pihalle. Pystyin viimein pitämään töistä vapaata pidennetyn viikonlopun verran ja sain mielenvirkistykseksi sulateltua muutamia muovipusseja, jotka olivatkin jo pitkään poltelleet varastossa. Olen saanut monenlaisia muovikasseja ystäviltä ja työtovereilta sekä mies toi Saksasta tuliaisina muutamia. En ole kovin vaatelias tuliaisten suhteen :) no jos muutaman muovipussin tuot...

Kävin läpi muovipussejani ja mietiskelin kuin suuri taiteilija konsanaan mitä tänään sulattaisin ja mistä ompelisin kasseja. Sulattaminen on hirvittävän hidasta hommaa, joten arvelin etten ehdi kovin montaa kassia tänään tehdä. Valitsin kätköistäni pari muovipussia, jotka tänään inspiroivat eniten. Lopuista syntyneitä tuotoksia näette kenties joskus myöhemmin. Muovipussien laatu on muuten todella vaihteleva; ohuesta, äärimmilleen venytetystä muovista paksumpiin.






Yleensä sulatan muovipusseja kaksinkertaisen, läpinäkyvän jätesäkin päälle. Näin saan ikään kuin ison palan ommeltavaa "kangasta" yhdellä kertaa. Läpinäkyvä ei myöskään haise noelle kuten monet mustat.




Saattelin päätökseen jo aikasemmin sulattamani vihreän pussukan. Lisäksi ompelin hauskan herkkukassin ja taidekassin. Kiitos lahjoittajille ihanista muovipusseista! Näkemisiin!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti