maanantai 20. kesäkuuta 2016

Sadepäivän keppareita

Viime viikkonlopuna se vain satoi, satoi ja satoi. Ainakin torstaista lähtien satoi. Lapset soittivat töihin ja pyysivät tuomaan kangaskaupasta lisää fleeceä, sillä tallissa jo asuvalle seitsemälle hevoselle tehtäisiin taas lisää kavereita. 

No, tämä äiti on aina iloinen, kun lapset haluavat askarrella tai ommella pelaamisen sijaan ja tokihan kangasta hommattiin. 60 cm harmaata ja ruskeaa fleeceä, kankaan ollessa 140 cm leveää. Lisäksi mustaa nauhaa päitsiin, avainrenkaita, lukkoja ja nyöriä ohjaksiin. Kuolaimet taivuteltiin alumiinilangasta, joka on pehmeää ja taipuisaa ihan vain sormin väänneltäväksi. 





Harmaan hevosen harja on kätköistäni löytynyttä hyvin vanhaa Novitan Kaarna lankaa. Ruskean hevosen harja on puolestaan valkoista Novitan 7 veljestä villalankaa. Täytteenä luonnollisesti vanua, jota tässä perheessä kuluu uskomattomat määrät. 





Autoin hieman päiden ompelussa, mutta muut hommat lapset tekivät itse. Usein piirtävät kaavatkin, koska jostain syystä ne lähes aina hukkuvat. Ainakin tulee persoonallisia hevosia, kun jokainen on vähän erinnäköinen. Isän homma on kiinnittää kepparille nitojalla varsi paikoilleen, joka on puolikas harjanvarresta. Jokohan yhdeksän keppihevosta riittäisi tässä perheessä? Luulenpa ettei. Kesäloma on kuitenkin lapsilla pitkä.

Tästä linkistä löytyy yhdenlaiset hyväksi havaitut kaavat keppihevosen tekoon:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti