tiistai 2. tammikuuta 2018

Metsäretket
Viimeinkin joululomalla valmiiksi! Sitkeydellä voitoon! Syyskuussa 2017 aloin neulomaan näitä "Metsäretkiä", kun Niina Laitinen designs facebook sivuilla alkoi KAL (knit along) -neulontaprojekti. Malli on siis hänen suunnittelemansa. En ollut koskaan aikaisemmin osallistunut, saati sitten neulonut näin haasteellista kuviosukkaa. Joka päivä paljastui aina hieman lisää neulottavaa kuviota. 

Neuloin yhtäaikaa molempia sukkia ja se osoittautui loistoajatukseksi. Näin tuntui siltä, että projekti eteni kuitenkin jotenkin jouhevasti, vaikkakin hitaasti välillä toki purkaen. No, sitten tuli loppusyksyn monet kiireet ja sukkien kärjet jäivät kesken. Nyt joululomalla sain viimein neulottua sukat valmiiksi ja kerrankin omiin jalkoihini. Yleensä neulon harvoin itselleni. Toki käsiala on paikoitellen onnetonta ja virheitäkin löytyy, ei näitä olisi edes kehdannut kenellekään antaa. Ehdottomasti vaikeimmaksi osuudeksi minulle osoittautui oravakuvion neulominen. Sitä neuloin ja purin monet kerrat. Hiljalleen käsialakin loppua kohden parani ja kärkien pikkulinnut onnistuivat jo ihan kerta yrittämällä. Onnellinen olen näistä sukista. Oikein työvoitto! Lankakin todella pehmeää ja kivan tuntuista paljaissa jaloissa.

Seuraavaksi aloitin ihan tavallisten sukkien teon itse värjäämistäni langoista. On nopeaa, mutta paljon tylsenpää. Vielä kun keksisi miten pitää neuloessa kolme lankaa erossa toisistaan, ilman jatkuvaa lankasotkujen selvittämistä. Voisi sitten aloittaa taas uuden kirjosukkaparin neulomisen.

Malli: Niina Laitinen (KAL) Metsäreket
Lanka: Janne 
Puikot: 3,5 Knit Pron neliskanttiset 15 cm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti