sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Muovipussit uusiokäyttöön!


Käsityökoulussa alkoi uusi aihe, muovipussien sulattaminen.  Ensin alkuunsa en ollut kovinkaan innostunut, mutta kyllä ihmeessä tähänkin voi hurahtaa, kun asiaan paneutuu paremmin! Niistähän voi puuhastella kasseja, koreja, koruja, pussukoita, esiliinoja, sadehattuja jne. Vaikka mitä nyt vain keksii! Viisaampi ihminen kuin minä olisi tietenkin kerännyt jo koko viime syksyn ihania muovipusseja tutuilta ja kummin kaimoilta. Meillä näytti olevan suurimmaksi osaksi markettien ja apteekkien muovipusseja. Onneksi löytyi yksi iso kangaskaupan muovikassi ja pääsin sillä alkuun. Minä mattimyöhäinen kerään nyt sitten vimmatulla vauhdilla ensi viikkoa varten muovipusseja.




Onneksi meillä sattui olemaan vielä varastossa suksien voitelussa käytetty silitysrauta, jossa ei ole höyrytysreikiä. Muovi täytyy muistaa sulattaa kahden leivinpaperin välissä. Tähän opettelutyöhön sulatin ensin mustaa jätesäkkiä ja sen päälle kuviollista muovipussia sekä reunaan harmaata roskapussia. Muovipussien kuvioinneissa käytetty painoväri tahtoo kiinnittyä huonosti toisiinsa, joten kuviollinen pussi kannattaa sulattaa päälimmäiseksi esim. juuri roskasäkin päälle. 




Näin se melkein roskapussiksi joutunut muovikassi sai uuden elämän. Siitähän tuli käsityökori ja vielä oikein teemaan sopivalla kuosilla. Kori on sen verran tukeva ja vähän pitkulaisen mallinen, että siinä saattaisi pyöriä hyvin lankakerä neuloessa, eikä ole kerä aina koiran hampaissa. Myös virkkuutyöni paksu kierrätysnarurulla pysyisi luultavasi tässä hyvin hallinnassa, eikä pyörisi pitkin olohuoneen lattiaa. Täytyypä kokeilla!

2 kommenttia:

  1. Tämä on kerrassaan hyvän näköinen. Kävin pussit läpi ja ei meilläkään enää ollut mitään kivoja sinulle. Kiitos tuon kuntaan tulleen muovin keräys molokin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kannustuksesta Seija! :) Ai teille on tullut jo keräyspiste! Hyvä, että viimein muoviakin kerätään. Enköhän löydä kasseja. Yksi kiva kissapussi jo on ja löysin tyttären hyllystä Ateneumin kukkakassin ;)

      Poista